Μια έκπληξη περίμενε τη νύχτα της Κυριακής τους Ισλανδούς. Ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο, το “moonbow” (σεληνιακό ουράνιο τόξο), έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό της Δυτικής Ισλανδίας, προκαλώντας τον θαυμασμό όσων το αντιλήφθηκαν.
Το σπάνιο φαινόμενο αποθανάτισε με την κάμερα του ο φωτογράφος Vidir Bjornsson κοντά στην πόλη Stykkisholmur και το ανέβασε στο Facebook.
«Οδηγούσα ενώ έβρεχε δυνατά και φυσούσε πολύ, και σταμάτησα το αυτοκίνητο γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα», τόνισε στο BBC ο φωτογράφος και συνέχισε: 
«Πρώτα σκέφτηκα ότι ήταν κάποια αντανάκλαση από το παράθυρο του αυτοκινήτου μου, αλλά μετά εγώ και ο φίλος μου που οδηγούσε αποφασίσαμε να σταματήσουμε και να προσπαθήσουμε να το φωτογραφίσουμε».
Σύμφωνα με τον Bjornsson, τη στιγμή εκείνη υπήρχε και ένα δεύτερο αχνό σεληνιακό ουράνιο τόξο, το οποίο δεν φαίνεται μεν στη φωτογραφία, αλλά ήταν ευδιάκριτο.
Τα σεληνιακά ουράνια τόξα δημιουργούνται όταν το φως της σελήνης (αντί του ηλίου, όπως γίνεται στα κανονικά ουράνια τόξα) διαθλάται από την υγρασία στην ατμόσφαιρα. Είναι πολύ πιο δύσκολα να τα δει κάποιος σε σχέση με τα ουράνια τόξα της ημέρας, μιας και το φως από τη σελήνη είναι πολύ πιο αχνό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις