Η Χάνα Μπόμαν ήταν από τα διασημότερα μοντέλα του Καναδά. Στα 37 της έχει αποτραβηχτεί από τις πασαρέλες, απέκτησε 2 παιδιά, αλλά διατήρησε το κορμί της σε εκπληκτική φόρμα.

Αν και ζει με οικονομική άνεση, σε ένα κράτος από τα λίγα που φροντίζουν για τους πολίτες τους, πήρε την απόφαση να αφήσει την προνομιούχο ζωή της και να πάει στη Βόρεια Συρία για να ενταχθεί στην πολιτοφυλακή των Κούρδων και να συμμετέχει με πολλές Κούρδισες σε σκληρές μάχες κατά του ISIS.

Η Χάνα από τον Καναδά ενημερωνόταν για τις θηριωδίες των φανατικών Ισλαμιστών απέναντι στον άμαχο πληθυσμό. Διάβαζε επίσης και θαύμαζε την ηρωική αντίσταση των γυναικών από το Κουρδιστάν στο Κομπάνι, εκεί που τους βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος με την στήριξη των Τούρκων και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ.

Πήρε τη μεγάλη της απόφαση, εξήγησε στα παιδιά της την κατάσταση, θεώρησε το διαβατήριο της και έφτασε ύστερα από περιπέτειες στις γραμμές των Κούρδων, όπου εντάχθηκε στις Γυναικείες Μονάδες Προστασίας.

Φόρεσε τη στρατιωτική στολή, έβαλε τη σημαία του Καναδά και από κάτω το αστέρι των Κούρδων και μπήκε στον πόλεμο, με το όνομα Tiger Sun, που της έδωσαν οι Κούρδοι. Τότε ανακάλυψε τις κρυφές της ικανότητες: ήταν άσσος στο σημάδι, μπορούσε να χειριστεί το όπλο με απίστευτη ευκολία, ενώ στις μάχες δεν την έπιανε πανικός και λειτουργούσε με ψυχρή λογική.

Ύστερα από τις σφοδρές μάχες που έγιναν στο Κομπάνι κατά τις οποίες οι ομάδες του ISIS, υπέστησαν μεγάλες απώλειες από τις γυναίκες των Κούρδων, η Χάνα εμφάνισε σημάδια κατάπτωσης και υποσιτισμού. Αρρώστησε και αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στον Καναδά.

Μόλις ανάρρωσε, επέστρεψε στις συντρόφισσες της. Τότε ξεκίνησε με την ομάδα της μια σειρά επιχειρήσεων ακόμη και μέσα στις γραμμές των τζιχαντιστών. Η Tiger Sun άρχισε να γίνεται ο εφιάλτης τους.

«Δεν είχα άλλη επιλογή. Πώς θα μπορούσα να έχω μια φυσιολογική ζωή στον Καναδά, μετά από όσα είδα εκεί;», δήλωσε η Tiger Sun –(«Ο Τίγρης του Ήλιου»).

Όποτε μπορεί η Χάνα και όποτε βρίσκει σήμα ίντερνετ ενημερώνει τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Ανεβάζει φωτογραφίες της από μάχες, αλλά και φωτογραφίες μικρών παιδιών που την κοιτάζουν στον φακό της φωτογραφικής της μηχανής: «Μου φαινόταν σαν να έβλεπα ένα περίεργο όνειρο το να περπατάω στο Κομπάνι ανάμεσα σε χαλάσματα σπιτιών, βουνά από τούβλα και σκόνη. Μαυρίλα και κατάθλιψη. Αλλά άκουγα σε ηχώ φωνές παιδιών, που γελούσαν ανάμεσα στα ερείπια, σαν φαντάσματα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις