Η αστυνομία του Κοσόβου συνέλαβε ένα άτομο ως ύποπτο για σχέσεις με ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν της αστυνομίας σε χωριό κοντά στα σύνορα με την ΠΓΔΜ συνελήφθη ο Σ.Ι. και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, μία καραμπίνα και ηλεκτρονικό υλικό, που θα χρησιμοποιηθεί για τη στοιχειοθέτηση των κατηγοριών για τρομοκρατία.
Τα ΜΜΕ στην Πρίστινα μεταδίδουν ότι η σύλληψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μίας γενικότερης επιχείρησης που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ιταλική αστυνομία και φέρει την κωδική ονομασία “Van Dam”.
Αναφέρουν επίσης ότι στην Ιταλία συνελήφθησαν αλλά τέσσερα άτομα, πιθανότατα από το Κόσοβο, που διακήρυτταν τον ιερό πόλεμο των μουσουλμάνων ενώ δεν αποκλείεται -σύμφωνα με τα ΜΜΕ στο Κόσοβο- να προετοίμαζαν απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Φραγκίσκου.
Η έγκυρη εφημερίδα “Koha” της Πρίστινας αναφέρει ότι τελευταία όλο και περισσότεροι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που κατάγονται από το Κόσοβο προσπαθούν να επιστρέψουν.
Σε δημοσίευμά της την Τρίτη, η εφημερίδα “Koha”, επικαλούμενη πηγές από την υπηρεσία πληροφοριών του Κοσόβου αναφέρει ότι οι αρχές έχουν στοιχεία που μαρτυρούν ότι ο αιμοσταγής ισλαμιστής Λαβντρίμ Μουχατζέρι και άλλοι έξι Αλβανοί ισλαμιστές κρύβονται σε χωριά κοντά στα Σκόπια.
Ο Μουχατζέρι είναι από τους πρώτους κοσοβάρους Αλβανούς που εντάχθηκε στον στρατό του Ισλαμικού Κράτους και έγινε γνωστός, όταν στο διαδίκτυο ανάρτησε φωτογραφία που απεικονίζει τη στιγμή που έσφαζε έναν νεαρό Σύρο στρατιώτη. Θεωρείται αρχηγός της ομάδας των Αλβανών που μάχονται στη Συρία.
Η πηγή που επικαλείται η εφημερίδα “Koha” αναφέρει ότι πιθανότατα ο Λαβντρίμ Μουχατζέρι και η ομάδα του εισήλθαν στην ΠΓΔΜ με τα κύματα των προσφύγων και δεν αποκλείεται να προετοιμάζουν κάποια τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις