Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως διεξάγει έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες μιας οργάνωσης που δηλώνει πως τάσσεται “κατά των χοντρών” και τα μέλη της μοιράζουν στο μετρό του Λονδίνου κάρτες στις οποίες επιβάτες χαρακτηρίζονται “χοντροί και άσχημοι”.
Η υπόθεση ξεκίνησε από το μήνυμα στο Twitter μιας νεαρής γυναίκας, της Κάρα Φλόρις, που στο τέλος της περασμένης εβδομάδας είχε αποκαλύψει πως της έδωσαν μια κάρτα που στη μια πλευρά έγραφε “χοντρή” (fat) και στην άλλη είχε ένα κείμενο που έλεγε:

“Η οργάνωσή μας απεχθάνεται τους χοντρούς. Αγανακτούμε με την τεράστια ποσότητα τροφής που καταναλώνετε ενώ ο μισός πλανήτης λιμοκτονεί”.

“Και δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν συνειδητοποιείτε πως, αν τρώγατε λιγότερο, θα αισθανόσασταν καλύτερα, θα ήσασταν πιο αδύνατη, χαρούμενη και θα βρίσκατε έναν σύντροφο ο οποίος δεν θα ήταν ένας διεστραμμένος που του αρέσουν οι στρουμπουλές”, συνεχίζει το μήνυμα των “Overweight Haters Ltd“.
British Transport police are looking into reports of the above postcard being handed to passengers on the underground.Η Κάρα Φλόρις, η οποία εργάζεται στον τομέα της υγείας, κατήγγειλε “μίσος” και “δειλία”. “Δεν αναστατώθηκα, είμαι πιο μικρόσωμη από τον εθνικό μέσο όρο και όχι αληθινά υπέρβαρη, όμως πρόκειται για μίσος και δειλία και αυτό θα μπορούσε να αναστατώσει πρόσωπα που δεν έχουν αυτοπεποίθηση και πάσχουν από διατροφική διαταραχή”, έγραψε στο Twitter.
Η αστυνομία έλαβε μια άλλη μαρτυρία από έναν ταξιδιώτη ο οποίος αφηγείται ότι είδε μια γυναίκα να ξεσπάει σε λυγμούς όταν της έδωσαν μια τέτοια κάρτα στον σταθμό Oxford Circus.
“Όλοι οι πελάτες μας έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν σε κλίμα εμπιστοσύνης και αυτή η δυσάρεστη αντικοινωνική συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή”, ήταν η αντίδραση της εταιρείας Transport for London η οποία διαχειρίζεται τις μεταφορές στη βρετανική πρωτεύουσα.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις