“Ο Ρώσος πρόεδρος συνήθιζε να με χαρακτηρίζει γενναίο και τολμηρό“, πριν την κρίση που ξέσπασε στις ρωσοτουρκικές σχέσεις με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, ανέφερε με νόημα ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους, μετά τη Σύνοδο για το κλίμα στο Παρίσι, σύμφωνα με τη Hurriyet.

Μάλιστα, έκανε αναφορά στα πολύ θερμά λόγια του Πούτιν για τον ίδιο, ακόμη και όταν συναντούσε ξένους ηγέτες, όπως τον Μπερλουσκόνι και τον Σρέντερ.

“Όλοι αναγνωρίζουν το δίκιο της Τουρκίας”

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι όλοι οι ηγέτες, όπως ο Ολάντ, η Μέρκελ και ο ουκρανός πρόεδρος Ποροσένκο, με τους οποίους είχε συνομιλίες στο περιθώριο της Συνόδου, δικαιολόγησαν τη στάση της Τουρκίας και συμφώνησαν με το ΝΑΤΟ, που πήρε το μέρος της Τουρκίας., σημειώνει η τουρκική εφημερίδα, στην αγγλόφωνη έκδοση της.

Έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη μνεία στην πολύ “ξεκάθαρη”, όπως είπε, στάση του προέδρου Ομπάμα υπέρ της Τουρκίας.

“Η Ρωσία αντέδρασε πολύ συναισθηματικά”

Ο τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι “τα προβλήματα πρέπει να λύνονται δια της διπλωματικής οδού” και σημείωσε ότι η Τουρκία θα αντιδρούσε διαφορετικά αν ήξερε ότι το μαχητικό ήταν ρωσικό. “Η συμπεριφορά της Ρωσίας μετά το συμβάν δεν ήταν διπλωματική. Ήταν συναισθηματική”. ανέφερε.

Με πληροφορίες από τη hurriyetdailynews.com

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις