Ορμπάν: Επιδερμικά πράγματα τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Ορμπάν: Επιδερμικά πράγματα τα ανθρώπινα δικαιώματα!
Προκαλεί για ακόμη μία φορά ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος σε συνέδριο του κόμματός του, έκανε λόγο για "εισβολή δεκάδων εκατομμυρίων μεταναστών στην Ευρώπη", που την χαρακτήρισε "πεδίο μάχης".

"Η ήπειρος μοιάζει με πεδίο μάχης και τα χειρότερα έρχονται. Πόσοι ακόμη θα πάρουν τους δρόμους με κατεύθυνση την Ευρώπη; Πιστεύω πως είναι εκατομμύρια, δεκάδες εκατομμύρια", σημείωσε.
 
Και συνέχισε το ίδιο κυνικά: "Να επιστρέψουμε στην κοινή λογική και στην εθνική υπερηφάνεια... Η Ευρώπη και οι πολίτες της σήμερα πιστεύουν σε επιδερμικά και δευτερεύοντα πράγματα: Στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην πρόοδο, στην ‘ανοιχτότητα’, σε νέων ειδών οικογένειες, στην ανεκτικότητα, αυτά είναι ωραία και γλυκά πράγματα, αλλά ουσιαστικά, είναι δευτερεύοντα".

Χαρακτήρισε, μάλιστα, όσους Ευρωπαίους ηγέτες αντιδρούν στα ουγγρικά μέτρα για να μην εισέλθουν μετανάστες στην Ευρώπη ως "αδύναμους, αβέβαιους και ανίσχυρους".

Υπενθυμίζεται ότι η Ουγγαρία και η Σλοβακία προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά των υποχρεωτικών ποσοστώσεων σύμφωνα με το οποίο η Ουγγαρία θα υποχρεωθεί να δεχθεί 2.300 μετανάστες και η Σλοβακία 800 μετανάστες.