Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τόνισε πως χρειάζεται να επιτευχθεί ταχύτερα πρόοδος στη μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), καλώντας τους συμμάχους των χωρών της δυτικής συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ να αυξήσουν τη στρατιωτική συμβολή τους στις προσπάθειες του συνασπισμού για την συντριβή της οργάνωσης, τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σημείωσε πως στέλνει τον υπουργό Άμυνας Ας Κάρτερ στην Μέση Ανατολή για να διασφαλίσει τη συγκέντρωση επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας από τις χώρες-συμμάχους στον αγώνα ενάντια στην οργάνωση.

«Συνεχίζει να είναι μια δύσκολη μάχη», επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται να επιτευχθεί ταχύτερα πρόοδος», πρόσθεσε.

Ο Ομπάμα απαρίθμησε μια σειρά επιτευγμάτων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στον συνασπισμό ενάντια στην οργάνωση, τονίζοντας πως οι τζιχαντιστές του ΙΚ έχουν απολέσει τον έλεγχο του ενός τρίτου εδαφών στο Ιράκ και στη Συρία που ήλεγχαν – «πολλών χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, διαμηνύοντας πως οι ηγέτες της τζιχαντιστικής οργάνωσης στοχοθετούνται ένας προς έναν.

«Οι ηγέτες του ΙΚ δεν μπορούν να κρυφτούν… το μήνυμα μας προς αυτούς είναι απλό: “είστε οι επόμενοι”», δήλωσε.

«Πλήττουμε το ΙΚ σφοδρότερα από ποτέ», τόνισε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις