Για κανιβαλισμό κατηγορείται τώρα ο 36χρονος Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα, ο οποίος επέζησε ως ναυαγός 15 ολόκληρους μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό, μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τον κόσμο.

Η οικογένεια του συνεπιβάτη του, Εζέκιελ Κόρδομπα, κατέθεσε αγωγή ενός εκατομμυρίου δολαρίων, υποστηρίζοντας ότι τον έφαγε για να επιζήσει.

Το Νοέμβριο του 2012, ο 36χρονος Αλβαρένγκα και ο 22χρονος Κόρδομπα είχαν ξεκινήσει για ένα διήμερο μαραθώνιο ψαρέματος ανοιχτά του Μεξικό.

Μια δυνατή καταιγίδα τους απομάκρυνε πολύ από τη στεριά, με αποτέλεσμα να βρεθούν στα ανοιχτά του αφιλόξενου ωκεανού, χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν.

Οι δύο άνδρες έδωσαν σκληρή μάχη για να επιβιώσουν. Επί μήνες έτρωγαν ψάρια και πουλιά και έπιναν το αίμα και τα ούρα από θαλάσσιες χελώνες.

Ο Κόρδομπα, ωστόσο, έπαθε κατάθλιη, σταμάτησε να τρώει και πέθανε. Προηγουμένως ωστόσο είχε βάλει τον φίλο του να υποσχεθεί ότι δεν θα έτρωγε το πτώμα του και ότι εάν διασωζόταν, θα έλεγε στη μητέρα του τι ακριβώς συνέβη.

Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος ο Αλβαρένγκα, κράτησε το πτώμα του Κόρδομπα στη βάρκα επί έξι 24ωρα και εν συνεχεία το πέταξε στη θάλασσα, για να απελευθερωθεί από το φορτίο.

Ο 36χρονος εντοπίστηκε τελικά στο νησάκι Tile στα Νησιά Μάρσαλ μετά από 438 ολόκληρες ημέρες!

Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι η αγωγή έρχεται σε μια πολύ ύποπτη χρονική στιγμή, λίγες ημέρες μετά από την δημοσίευση ενός βιβλίου με την περιπέτεια του ναυαγού.

Μιλώντας στην El Diario de Hoy υποστηρίζει ότι η οικογένεια του 22χρονου θέλει να πάρει κάποια από τα χρήματα των δικαιωμάτων που θα κερδίσει ο Αλβαρένγκα, πουλώντας την ιστορία του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις