Περίπου 250-300 άνθρωποι εισέβαλαν την Παρασκευή, αργά το απογευμα, σε μια λαϊκή συνοικία στο Αιάκειο της Κορσικής, όπου το βράδυ της Πέμπτης είχαν τραυματιστεί δύο πυροσβέστες και ένας αστυνομικός, έκαψαν αντίτυπα του Κορανίου και λεηλάτησαν μια μουσουλμανική αίθουσα προσευχής, φωνάζοντας αντιαραβικά συνθήματα.
“Κορσική: μετά την απαράδεκτη επίθεση στους πυροσβέστες, απαράδεκτη βεβήλωση ενός μουσουλμανικού χώρου προσευχής. Σεβασμός στον νόμο της δημοκρατίας”, έγραψε στο Twitter ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς καταγγέλοντας τα επεισόδια.
Νωρίς το απόγευμα, περίπου 600 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Αιάκειο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους πυροσβέστες και τον αστυνομικό που έπεσαν σε “ενέδρα πολλών κουκουλοφόρων νεαρών”, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. 
Αν και η κινητοποίηση ήταν ειρηνική, σχεδόν οι μισοί από τους συγκεντρωμένους αποφάσισαν να ανέβουν μέχρι τους Κήπους του Αυτοκράτορα, τη λαϊκή συνοικία όπου σημειώθηκαν οι ταραχές την Πέμπτη.
Φωνάζοντας συνθήματα όπως “Αράμπι φόρα” (σ.σ. “Έξω οι Άραβες”), παρά την παρουσία αστυνομικών που προσπάθησαν να διατηρήσουν την τάξη, επιχείρησαν να βρουν τους δράστες της χθεσινής επίθεσης. 
Μια μουσουλμανική αίθουσα προσευχής λεηλατήθηκε από μια μικρή ομάδα διαδηλωτών που προσπάθησαν επίσης να κάψουν, χωρίς να το καταφέρουν, διάφορα βιβλία μεταξύ των οποίων και αντίτυπα του Κορανίου.
Το Εθνικό Παρατηρητήριο ενάντια στην Ισλαμοφοβία του Γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμανικής Πίστης (CFCM) καταδίκασε επίσης τα επεισόδια αυτά που μάλιστα σημειώθηκαν σε μια “ημέρα προσευχής τόσο για τους μουσουλμάνους όσο και για τους χριστιανούς” αφού τα φετινά Χριστούγεννα γιορτάστηκαν ακριβώς μετά το Μουλέντ, τη μουσουλμανική γιορτή για τη γέννηση του προφήτη Μωάμεθ.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις