Οι αεροπορικές επιδρομές τόσο της Ρωσίας όσο και των χωρών που μετέχουν στον συνασπισμό υπό την ηγεσία της ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δεν έχουν καταφέρει να αποδυναμώσουν την οργάνωση, υποστηρίζει σε μήνυμά του ο ηγέτης του, ο Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

“Να είστε σίγουροι ότι ο Θεός θα χαρίσει τη νίκη σ’ αυτούς που τον λατρεύουν και ακούστε τα ευχάριστα νέα ότι το κράτος μας είναι καλά. Όσο περισσότερο εντείνεται ο πόλεμος εναντίον του, τόσο πιο αγνό και ανθεκτικό γίνεται” ακούγεται να λέει στο ηχητικό μήνυμα μια φωνή που φέρεται ότι είναι εκείνη του Μπαγκντάντι.

Το ηχητικό μήνυμα αναρτήθηκε σε λογαριασμούς στο Twitter που φιλοξενούν συχνά ανακοινώσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Η αυθεντικότητα του μηνύματος δεν είναι δυνατόν να επαληθευτεί προς το παρόν.

Ο Μπαγκντάντι επικρίνει επίσης τις προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας για τη συγκρότηση ενός μουσουλμανικού συνασπισμού που θα αγωνιστεί εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης. “Αν υπήρχε ένας ισλαμικός συνασπισμός, θα είχε διακηρύξει την απελευθέρωσή του από τους Εβραίους και τους Σταυροφόρους αφέντες του και θα είχε θέσει ως στόχο του τη θανάτωση των Εβραίων και την απελευθέρωση της Παλαιστίνης”, συνέχισε.

Το τελευταίο μήνυμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και αποδίδεται στον Μπαγκντάντι ήταν τον περασμένο Μάιο. Τους τελευταίους μήνες κατ’ επανάληψη έχει ανακοινωθεί ότι ο επικεφαλής των τζιχαντιστών έχει σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά σε μάχες, αλλά πάντοτε η πληροφορία διαψευδόταν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις