Σε μία δήλωση που προκαλεί αίσθηση προέβη πρώην πράκτορας της KGB, όσον αφορά την αεροπορική τραγωδία με το ρωσικό αεροσκάφος της Kogalymavia στο Σινά. Ο Μπόρις Καρπίτσκοφ υποστηρίζει πως το αεροπλάνο δεν το έριξαν τζιχαντιστές, αλλά το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τον πράκτορα, η ενέργεια είχε σχεδιαστεί με σκοπό τη διαμόρφωση θετικότερου κλίματος για τη Ρωσία εν μέσω μιας περιόδου που η χώρα αποτελούσε «παρία» λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, καθώς και προβληματισμών σχετικά με την επέμβασή της στη Συρία.

Η θεωρία αυτή περιλαμβάνεται σε φάκελο που συνέταξε ο πρώην πράκτορας της KGB, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Mail. Η εφημερίδα σημειώνει οτι ο Καρπίτσκοφ είναι (επιεικώς) αμφιλεγόμενη πηγή, καθώς ο λόγος για τον οποίο εγκατέλειψε την KGB και στη συνέχεια τη Ρωσία ήταν λεφτά τα οποία ισχυρίζεται πως του χρωστούσε η υπηρεσία.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η ρωσική πλευρά απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του πρώην πράκτορα, με πηγή ασφαλείας να κάνει λόγο για έναν αρρωστημένο νου, που αποσκοπεί σε εκδίκηση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις