Η Τουρκία βιώνει σήμερα μια από τις πιο σοβαρές κρίσεις στην σύγχρονη ιστορία της, δήλωσε στην καταληκτική ομιλία του για το 2015 προς τα μέλη του κόμματός του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

«Σήμερα, η Τουρκική Δημοκρατία βιώνει μια από τις πιο χειρότερες κρίσεις. Έχουμε εισέλθει σε αυτόν τον δρόμο», δήλωσε ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, κάνοντας λόγο για πέντε ζητήματα που αποτελούν τα βασικά προβλήματα κατά τον ίδιο: «Τρομοκρατία, οικονομία, παιδεία, κοινωνική ειρήνη και κράτος δικαίου».

Ο Κιλιτσντάρογλου χαρακτήρισε το 2015 «πολύ σημαντικό» για την πολιτική ιστορία της Τουρκίας, ενώ μιλώντας για την τρομοκρατική απειλή, έκανε λόγο για τους περίπου 400 Τούρκους πολίτες που έπεσαν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων τους τελευταίους έξι μήνες.

«Ανάμεσα στις δύο εκλογές (σ.σ. που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του 2015), περίπου 400 συμπολίτες μας έπεσαν θύματα της τρομοκρατίας», δήλωσε.

«Η κοινωνική ειρήνη υπονομεύεται, το κράτος δικαίου παραβιάζεται και δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Μια πολιτική δύναμη, που κυβερνά τη χώρα επί 13 χρόνια, οδήγησε τη χώρα σε αυτό το σημείο», επισήμανε ο Κιλιτσντάρογλου, αναφερόμενος στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP.

Υποστηρίζοντας ότι στην Τουρκία δεν απονέμεται δικαιοσύνη, ο ηγέτης του CHP τόνισε δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια της ζωής και της ιδιοκτησίας των πολιτών.

«Δημοσιογράφοι οδηγούνται στη φυλακή, μόνο και μόνο διότι έγραψαν ακριβή ρεπορτάζ. 32 δημοσιογράφοι βρίσκονται στη φυλακή, υπάρχει δημοκρατία, υπάρχει νόμος; Ποιο κράτος δικαίου; Υπάρχει ο κανόνας των ηγεμόνων, αλλά όχι του δικαίου», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις