Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παρατηρήσει μια «σημαντική και ανησυχητική» αύξηση στις αναφορές απωλειών Σύρων αμάχων από την έναρξη της ρωσικής αεροπορικής εκστρατείας στις 30 Σεπτεμβρίου, μια ανησυχία που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι επισήμανε στην Μόσχα, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρκ Τόνερ τόνισε πως μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν εκδώσει «εξαιρετικά ανησυχητικές» εκθέσεις, οι οποίες υπογραμμίζουν ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αμάχους, ανάμεσα τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οι επιδρομές των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών έχουν πλήξει εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, σχολεία και αγορές.

«Έχουμε παρατηρήσει μια σημαντική και ανησυχητική αύξηση σε αναφορές τέτοιων απωλειών άμαχου πληθυσμού, από τότε που η Ρωσία άρχισε την αεροπορική της εκστρατεία εκεί», είπε ο Τόνερ, τονίζοντας πως ο Κέρι έθεσε το θέμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ.

H Διεθνής Αμνηστία, σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία έχουν σκοτώσει πολλούς άμαχους και αυτό μπορεί να ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς και η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα τόνισε πως η έκθεση της οργάνωσης δεν περιλαμβάνει ξεκάθαρα γεγονότα, χαρακτηρίζοντας την «πολύ πολιτικοποιημένη και ψευδής».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις