Τέσσερις Ιρανοί, μεταξύ των οποίων και ένας που κατηγορείται για κατασκοπεία, θα δικαστούν στη Σαουδική Αραβία, αναφέρει την Παρασκευή ο σαουδαραβικός Τύπος.

Οι σχέσεις μεταξύ του Ριάντ και της Τεχεράνης είναι τεταμένες το τελευταίο διάστημα, λόγω της εκτέλεσης ενός σιίτη Σαουδάραβα ιερωμένου και των επιθέσεων που ακολούθησαν στις διπλωματικές αποστολές της Σαουδικής Αραβίας στο Ιράν.

Η εφημερίδα Arab News γράφει ότι οι τρεις από τους Ιρανούς θα δικαστούν για “τρομοκρατία” και ο τέταρτος για “κατασκοπεία”, χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Saudi Gazette αναφέρει ότι συνελήφθησαν το 2013 και το 2014. Δεν δίνει όμως τα ονόματά τους, ούτε τις ακριβείς κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Άλλος ένας Ιρανός εκτίει ήδη ποινή 13 ετών κάθειρξης καθώς κρίθηκε ένοχος από σαουδαραβικό δικαστήριο για στρατολόγηση νεαρών Σαουδαράβων, προκειμένου να πολεμήσουν σε γειτονικές χώρες.

Το Ριάντ διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις του με την Τεχεράνη μετά τις επιθέσεις στις σαουδαραβικές διπλωματικές αποστολές στο Ιράν από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ Νιμρ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για “τρομοκρατία”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις