Εκατοντάδες τεμένη σε ολόκληρη τη Γαλλία συμμετέχουν μαζικά αυτό το Σαββατοκύριακο σε μια πρωτοβουλία κατά την οποία θα υποδεχθούν τους επισκέπτες για να συζητήσουν μαζί τους αλλά και να τους προσφέρουν το «τσάι της αδελφοσύνης» με στόχο να υπερασπιστούν το Ισλάμ της «ομόνοιας», σε μια χώρα που έχει συγκλονιστεί από τις επιθέσεις τζιχαντιστών.

Έναν χρόνο μετά τις επιθέσεις τον Ιανουάριο του 2015 εναντίον του περιοδικού Σαρλί Εμπντό και του εβραϊκού παντοπωλείου Hyper Cacher, την πρωτοβουλία αυτή ανέλαβε το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης (CFCM).

«Διερωτώμεθα σχετικά με τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε την εθνική ομόνοια και συνοχή με την ευκαιρία αυτών των εκδηλώσεων» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του CFCM, Ανουάρ Κμπιμπέ.

«Αντί να χρονοτριβούμε (αναφερόμενοι) στα τραγικά περιστατικά που συνέβησαν, μας φάνηκε πιο χρήσιμο και σημαντικό να εορτάσουμε «το πνεύμα της 11ης Ιανουαρίου», εκείνο των μαζικών κινητοποιήσεων στους δρόμους την Κυριακή μετά τις επιθέσεις.

«Με απώτερο στόχο: να δημιουργήσουμε χώρους όπου μπορούν να αναπτυχθούν φιλικές σχέσεις και να υπάρξει διάλογος μεταξύ των πιστών και του συνόλου των συμπολιτών μας», τόνισε ο ίδιος.

Και να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για «να προβάλουμε τις πραγματικές αξίες του Ισλάμ και να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτά τα στερεότυπα που (μας) συνδέουν με την βία και την τρομοκρατία».

Στο πλαίσιο του «τσαγιού της αδελφοσύνης» θα υπάρξουν πολλές διαφορετικές εκδηλώσεις: προσφορά ζεστών ροφημάτων και γλυκισμάτων, επισκέψεις με ξεναγό, δημόσιοι διάλογοι, μαθήματα καλλιγραφίας, πρόσκληση στις πέντε καθημερινές προσευχές…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις