Δεκάδες μετανάστες έχουν υποστεί ξυλοδαρμούς και κακομεταχείριση μετά την 25η Δεκεμβρίου στην προσπάθειά τους να φθάσουν στη Θέουτα της Ισπανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα μιας ηλεκτρονικής εφημερίδας.

Έξι μετανάστες έχουν σκοτωθεί, τρεις έχουν πνιγεί και άλλοι 19 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία αφού προσπάθησαν να φθάσουν στην ισπανική επικράτεια, κυρίως διά θαλάσσης, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα The Local, η οποία επικαλείται στοιχεία της Μαροκινής Ένωσης για την Ενσωμάτωση των Μεταναστών.

Σύμφωνα με την οργάνωση, πολλοί από τους μετανάστες πέφτουν θύματα ξυλοδαρμών και κακομεταχείρισης από τη μαροκινή αστυνομία, που προσπαθεί να τους εμποδίσει να φθάσουν στις πόλεις Θέουτα και Μελίγια περνώντας τα μόνα χερσαία σύνορα της Ευρώπης με την Αφρική.

Οι ισπανικές αρχές ενίσχυσαν πέρυσι τα μέτρα ασφαλείας και τους φράκτες που έχουν εγκαταστήσει για να εμποδίζουν μετανάστες και πρόσφυγες να φθάνουν στις δύο πόλεις.

Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση προσφύγων από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης με κοινή τους ανακοίνωση είχαν γνωστοποιήσει την περασμένη εβδομάδα πως ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που έφθασαν στην Ευρώπη το 2015 ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις