Οργή, ερωτηματικά και αφορμή για αντιπαράθεση προκαλεί νέο σκίτσο του γαλλικού Charlie Hebdo καθώς δείχνει τον τρίχρονο νεκρό Αϊλάν από το Κομπάνι, το σώμα του οποίου βρέθηκε στα τουρκικά παράλια, να έχει μεγαλώσει και να κυνηγά Γερμανίδες με σκοπό την (-)ουαλική παρενόχληση.

Όπως αναφέρει το Al Jazeera η λεζάντα γράφει: “Τί θα γινόταν ο μικρός Αϊλάν, αν μεγάλωνε; Βιαστής στη Γερμανία”. Η φωτογραφία δείχνει τον “Αϊλάν” με μύτη γουρουνιού να κυνηγά μια έντρομη Γερμανίδα.

Το σκίτσο συνδυάζει τις καταγγελίες στην Κολονία για επιθέσεις σε γυναίκες, για τις οποίες δεν έχουν ασκηθεί ακόμη διώξεις, με την προσφυγική κρίση – κάτι που έχει γίνει κατά κόρον από ΜΜΕ και ακροδεξιά κόμματα.

Σύμφωνα με το Al Jazeera το σκίτσο θέλει να σατιρίσει εκείνους που συνδέουν τις επιθέσεις στην Κολωνία με το προσφυγικό, ωστόσο αρκετοί αναγνώστες θεώρησαν πως είναι ρατσιστικό και εξαιρετικά κακόγουστο.

“Το Charlie Hebdo μας υπενθυμίζει ότι θεωρεί πως δεν πειράζει να είναι κανείς ρατσιστής, όταν επικαλείται την ελευθερία του λόγου και τη σάτιρα”, αναφέρει χρήστης του Twitter. “Όλοι αυτοί που λένε ότι ‘δεν βλέπω το αστείο’ στο σκίτσο, πραγματικά μάλλον δεν καταλαβαίνουν τη σάτιρα” αναφέρει άλλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις