Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή 44χρονου Βρετανού, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος, εντοπίστηκαν περισσότερα από δύο χιλιάδες αρχεία παιδικής (-)γραφίας.

Πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες υποθέσεις διακίνησης υλικού παιδικής (-)γραφίας στην Κύπρο. Ο ύποπτος τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού. Ο Βρετανός διαμένει μόνιμα στη Λεμεσό και συνελήφθη από την κυπριακή αστυνομία, ύστερα από μήνυμα της Ιντερπόλ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, της σύλληψης του 44χρονου, προηγήθηκε ενημέρωση από άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, προς τις κυπριακές αρχές, ότι χρήστης από την Κύπρο, εμπλεκόταν σε κύκλωμα παιδικής (-)γραφίας.

Μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με μέλη του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων, διεξήγαγαν έρευνα βάσει δικαστικού εντάλματος στην οικία 44χρονου στη Λεμεσό.

Κατά την έρευνα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 44χρονου εντοπίστηκαν πέραν των 2,000 αρχείων παιδικής (-)γραφίας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα. Από την οικία του κατασχέθηκαν ως τεκμήρια 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, 26 ψηφιακοί δίσκοι και άλλα τεκμήρια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις