Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 1.000 πολίτες, έχουν σκοτωθεί από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από τις 30 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ των νεκρών των ρωσικών επιδρομών βρίσκονται 893 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, επισήμανε η μη κυβερνητική οργάνωση.

“Από τις 30 Σεπτεμβρίου, 1.015 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 238 παιδιά και 137 γυναίκες, έχουν σκοτωθεί. Εξάλλου από τις ρωσικές επιδρομές, 1.141 αντάρτες και τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νόσρα έχουν σκοτωθεί, όπως και 893 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος”, διευκρινίζει το Παρατηρητήριο σε ανακοίνωσή του.

Λίγο νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μάικλ Φάλον είχε εκφράσει τη βαθύτατη ενόχληση της Βρετανίας για τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε δυνάμεις της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης και πολίτες στη Συρία, σημειώνοντας ότι έχει έρθει η ώρα οι δυνάμεις υπό τις ΗΠΑ να εκμεταλλευτούν τις πρόσφατες ήττες που έχει υποστεί το Ισλαμικό Κράτος.

“Με έχουν ενοχλήσει εξαιρετικά οι ρωσικοί βομβαρδισμοί”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μάικλ Φάλον ενόψει συνόδου στο Παρίσι των υπουργών Άμυνας ορισμένων από τις χώρες που μετέχουν στον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος, με στόχο να γίνει μια αποτίμηση των προσπαθειών που καταβάλλουν οι δυνάμεις τους στη Συρία και στο Ιράκ.

“Εξακολουθεί να αυξάνεται το σύνολο των απωλειών. Έχουμε υπολογισμούς για αρκετές εκατοντάδες αμάχους που έχουν σκοτωθεί με τη χρήση μη κατευθυνόμενων πυρομαχικών σε περιοχές με αμάχους και αντιπολιτευόμενες ομάδες που πολεμούν τον (Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ) Άσαντ”, πρόσθεσε.

“Αυτό με λυπεί. Η υποστήριξη του καθεστώτος του Άσαντ παρατείνει απλώς την αγωνία. Αντιθέτως, η Ρωσία θα έπρεπε να χρησιμοποιεί την επιρροή της για να καταστήσει σαφές ότι ο Άσαντ δεν έχει μέλλον στη Συρία”, σημείωσε.

Ο Φάλον υπογράμμισε εξάλλου ότι έχει έρθει η ώρα ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ που πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος να εκμεταλλευτεί τις ήττες της τζιχαντιστικής αυτής οργάνωσης και να σφίξει τον κλοιό γύρω από το προπύργιό της στη Ράκα, στη Συρία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις