Η Τουρκία μπορεί να κάνει περισσότερα για την μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε σε ομιλία του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ας Κάρτερ.

«Η Τουρκία είναι εδώ και πολλά χρόνια μια χώρα φίλη των ΗΠΑ. Είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Την υποστηρίζουμε σθεναρά. Στεκόμαστε στο πλευρό της σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση της επικράτειάς της», τόνισε ο Κάρτερ.

«Αλλά η πραγματικότητα είναι πως μοιράζεται μια μεγάλη συνοριογραμμή με το Ιράκ και τη Συρία, με την χαλαρή φύλαξη των συνόρων να επιτρέπει σε ξένους μαχητές να διασχίζουν τα σύνορα και πιστεύω ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας μπορεί να κάνει περισσότερα», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός.

«Εκτιμώ πως η τουρκική κυβέρνηση μπορεί να κάνει περισσότερα για να πολεμήσει το ΙΚ. Μας βοηθά στη μάχη που διεξάγουμε ενάντια στο ΙΚ, όπως για παράδειγμα να μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε την αεροπορική βάση στην Τουρκία και είμαι ευγνώμων για αυτό. Αλλά θεωρώ ότι μπορεί να κάνει περισσότερα», επισήμανε ο Κάρτερ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις