Μυστήριο με έκρηξη σε σχολείο Σουηδικής πόλης

Μυστήριο με έκρηξη σε σχολείο Σουηδικής πόλης
Ένας μυστηριώδης εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε σε σχολείο στη σουηδική πόλη Κάρλσταντ που παραπέμπει σε έκρηξη, χωρίς όμως να υπάρχουν ίχνη ούτε συντρίμμια στο σημείο, σύμφωνα με δημοσιεύματα. "Πραγματικά περίεργη", χαρακτηρίζει την υπόθεση η διευθύντρια του σχολείου.

Η εφημερίδα Expressen αναφέρει πως μετά την έκρηξη, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα, ξέσπασε πυρκαγιά στο σχολικό κτίριο όπου στεγάζεται το Γυμνάσιο Tingvallagymnasiet.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και σωστικά συνεργεία, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή νεκρούς.

"Βρισκόμαστε στο σημείο και προσπαθούμε να διαπιστώσουμε τι ήταν αυτό που εξερράγη", δήλωσε μέλος των αστυνομικών δυνάμεων στη σουηδική εφημερίδα.

Η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή που έγινε αισθητή και σε άλλες περιοχές της πόλης.

Για την ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού δόθηκε εντολή εκκένωσης του σχολείου.

"Ο ήχος ήταν πολύ δυνατός. Νομίζαμε ότι ήταν βόμβα", δήλωσε στην εφημερίδα NWT ένας από τους καθηγητές που βρισκόταν στο σχολείο τη στιγμή του περιστατικού.

Σύμφωνα με το δίκτυο SVT πολλοί είναι οι μαθητές που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Ο εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας, Στεφάν Γουίκμπεργκ, μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ δήλωσε πως οι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πυκνό καπνό μετά την έκρηξη.