Απαισιόδοξος για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε δήλωσή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ».

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, από το Λονδίνο όπου συμμετείχε στη διάσκεψη δωρητών για τη Συρία, προειδοποίησε ότι η κατάσταση στο προσφυγικό μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ο πρωθυπουργός της Σερβίας επέκρινε τη στάση κάποιων χωρών που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στις ποσοστώσεις ανακατανομής των προσφύγων.

«Η Σερβία είναι πρόθυμη να συμμετάσχει στο σύστημα των ποσοστώσεων για τους πρόσφυγες αλλά πολλές χώρες είναι αντίθετες και δεν πρόκειται να προχωρήσει αυτό το μέτρο. Εμείς δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε εκατό – διακόσιες χιλιάδες πρόσφυγες γιατί δεν το αντέχει η οικονομία μας. Δεν πρόκειται να δεχτούμε κάτι τέτοιο τη στιγμή που κάποιες χώρες νοιάζονται μόνο για τα εθνικά τους συμφέροντα. Και εμείς λοιπόν θα νοιαστούμε για τα δικά μας συμφέροντα» δήλωσε ο κ. Βούτσιτς.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο περιθώριο της συνόδου για τους πρόσφυγες συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ, τον πρωθυπουργό της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα, τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις