Ομπάμα κατά του φόβου μετά την επίσκεψη σε τζαμί

Ομπάμα κατά του φόβου μετά την επίσκεψη σε τζαμί
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κάνοντας κριτική στους υποψήφιους για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος λέγοντας ότι υποδαυλίζουν τον φόβο των αμερικανών πολιτών, είπε ότι η πίστη μπορεί να νικήσει τον φόβο που δημιουργεί ο πόλεμος, η τεχνολογία και οι οικονομικές δυσκολίες.

"Ο φόβος είναι ένα πρωταρχικό συναίσθημα, κάτι που όλοι βιώνουμε. Και μπορεί να είναι μεταδοτικός, να διασπείρεται ανάμεσα στις κοινωνίες, και σε έθνη", είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

"Για μένα - και ξέρω ότι αυτό ισχύει για πολλούς από εσάς - η πίστη είναι η μεγαλύτερη θεραπεία για το φόβο. Ο Ιησούς είναι μια καλή θεραπεία για το φόβο. Ο Θεός δίνει σε αυτούς που πιστεύουν τη δύναμη, την αγάπη, το καθαρό μυαλό που απαιτείται για να νικηθεί κάθε φόβος. Και ποια θα μπορούσε να είναι σημαντικότερη στιγμή για αυτή την πίστη από την τωρινή στιγμή;" τόνισε.

Ο Ομπάμα μίλησε στο ακροατήριο μια μέρα αφότου επισκέφθηκε για πρώτη φορά ένα αμερικανικό μουσουλμανικό τέμενος, όπου προσπάθησε να κατευνάσει τους φόβους των Αμερικανών, οι οποίοι έχουν συνηθίσει σε μια αναπαραγωγή στερεότυπων των μουσουλμάνων ως τρομοκρατών, και να εκφράσει την υποστήριξή του στους νέους αμερικανούς μουσουλμάνους ως προς την ταυτότητα τους.

Από την ομιλία του Ομπάμα
Ο πρόεδρος, που είναι χριστιανός στο θρήσκευμα, είπε ότι η πίστη του τον είχε βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της προεδρίας και τον στήριζε καθώς μεγάλωναν οι κόρες του και ετοιμάζονταν να ενηλικιωθούν.

"Με βοηθά να αντιμετωπίσω τους κοινούς, καθημερινούς φόβους που όλοι μοιραζόμαστε. Ο βασικός φόβος που έχω αυτή τη στιγμή είναι ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. Φεύγουν!" είπε, χαρακτηριστικά, ενώ το ακροατήριο ξεσπούσε σε γέλια.

Ο πρόεδρος είπε ότι είχε αναζητήσει κουράγιο στην πίστη του όταν παρηγορούσε τους γονείς παιδιών που είχαν σκοτωθεί από τη χρήση όπλων, αναφερόμενος έμμεσα στην αποτυχημένη του προσπάθεια να εισαγάγει πιο αυστηρή νομοθεσία για την οπλοκατοχή.

Οι άνθρωποι που έχουν πίστη είναι αυτοί που υποδέχτηκαν τους Σύρους πρόσφυγες, είπε, σε μια αιχμή για τους Ρεπουμπλικανούς που αντιτίθενται στην είσοδο των προσφύγων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την επίσκεψη στο τζαμί