Διαφημιστική εκστρατεία με «προσφορά» επινόησε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τα μέλη του κόμματός του (επισήμως αποκαλούνται «υποστηρικτές») που ετοιμάζονται φέτος να ανανεώσουν την εγγραφή τους στο κεντροδεξιό κόμμα Φόρτσα Ιτάλια.

Ο Ιταλός μεγιστάνας, ομαδάρχης και πολιτικός, αποφάσισε να κάνει έκπτωση της τάξης του 50% σε ό,τι αφορά το κόστος ανανέωσης της εγγραφής στο κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν είκοσι δυο χρόνια.

Σε κάθε νέα κάρτα μέλους του κόμματος, για το έτος 2016, κάτω από την φωτογραφία του «πρώην Καβαλιέρε», είναι γραμμένη η φράση «η υπεράσπιση της ελευθερίας είναι η υψηλότερη των αποστολών, εκείνη που πρέπει να γεννά τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό».

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, με τον τρόπο αυτό ο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να αυξήσει τον αριθμό των μελών της Φόρτσα Ιτάλια και να μειώσει την διαφορά από το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα». Οι «Δημοκρατικοί» του πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι αριθμούν 380.000 εγγεγραμμένους, ενώ η μπερλουσκονική κεντροδεξιά δεν ξεπερνά τις 111.000 «υποστηρικτές».

Το κόστος, πάντως, δεν είναι ιδιαίτερα απαγορευτικό: η ετήσια εγγραφή στην Φόρτσα Ιτάλια, χωρίς την μέχρι τώρα έκπτωση, κοστίζει 30 ευρώ. Το ποσό μειώνεται στα 15 ευρώ για τους νέους μέχρι 28 ετών, ενώ για τους πολίτες άνω των εξήντα πέντε ετών, η σχετική δαπάνη δεν ξεπερνά τα 25 ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις