Οι εισαγγελικές αρχές της Πίζας, στην κεντρική Ιταλία, ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο, επί σκηνής, ενός νεαρού ηθοποιού ο οποίος απαγχονίστηκε κατά λάθος κατά τη διάρκεια της παράστασης στην οποία έπαιζε το ρόλο ενός εφήβου που επιχειρεί να αυτοκτονήσει.

Ο Ράφαελ Σουμάχερ, 27 ετών, νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση από το περασμένο Σάββατο και οι γιατροί διαπίστωσαν την Πέμπτη ότι ήταν κλινικά νεκρός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera ο Σουμάχερ επέλεξε την τελευταία στιγμή να “κρεμαστεί” με σχοινί επί σκηνής αντί να χρησιμοποιήσει ένα πιστόλι για την “αυτοκτονία” του στο θέατρο Lux της Πίζας όπου παρουσίαζε τον μονόλογο ενός εφήβου με υπαρξιακές ανησυχίες.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας θεατής της παράστασης ήταν αυτός που, τρομοκρατημένος, σήμανε τον συναγερμό όταν αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήταν όμως πλέον πολύ αργά για τον άτυχο ηθοποιό.

Η αστυνομία θέλει να ανακρίνει ως υπόπτους για ανθρωποκτονία από αμέλεια δύο διευθυντές του θεάτρου και δύο τεχνικούς, καθώς θεωρεί ότι δεν είχαν τηρηθεί οι προδιαγραφές ασφαλείας κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Το θέατρο ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη λειτουργία του για 10 ημέρες μετά την “αδιανόητη τραγωδία”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις