Κλίμα φόβου στη Γερμανία για τις (-)ουαλικές επιθέσεις

Κλίμα φόβου στη Γερμανία για τις (-)ουαλικές επιθέσεις
Ανησυχία και ανασφάλεια έχουν προκαλέσει στη Γερμανία οι καταγγελίες για (-)ουαλικές επιθέσεις στο καρναβάλι της Κολωνίας, οι οποίες είναι τέσσερις φορές περισσότερες από πέρυσι. Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, ενώ το 2015 οι καταγγελίες ήταν συνολικά 18, έχουν φτάσει ήδη τις 66 στο διάστημα από την περασμένη Τρίτη έως την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την πόλη, στην οποία καταγράφηκαν εκατοντάδες παρόμοια περιστατικά, με δράστες μετανάστες, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, η αύξηση του αριθμού ίσως οφείλεται «σε μια αλλαγή στη συμπεριφορά των θυμάτων και των αυτοπτών μαρτύρων».

Οι αριθμοί αυτοί ανακοινώθηκαν, ενώ η αστυνομία της γερμανικής πόλης προσπαθεί να αποκαταστήσει το αίσθημα εμπιστοσύνης που κλονίστηκε, όταν συμμορίες ανδρών βορειοαφρικανικής και αραβικής καταγωγής επιτέθηκαν σε εκατοντάδες γυναίκες κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την αλλαγή του χρόνου.

Στη Γερμανία, αξίζει επίσης να σημειωθεί, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μίσος για τους πρόσφυγες, που εκφράζεται ιδιαιτέρως έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δίνεται ένα στίγμα του πώς αισθάνονται πολλοί Γερμανοί, σε μια χώρα που έχει ήδη υποδεχθεί πολλούς μετανάστες.