Το ρωσοαμερικανικό σχέδιο για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Συρία είναι ελαττωματικό επειδή θα επιτρέψει στην κυβέρνηση της Δαμασκού και στους συμμάχους της να στοχοθετούν τις δυνάμεις των ανταρτών με το πρόσχημα ότι μάχονται εναντίον του Μετώπου Αλ Νόσρα, υποστήριξε ο αρχηγός μιας ανταρτικής οργάνωσης.

Ο Μπασάρ αλ Ζούμπι, ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του Στρατού του Γιάρμουκ –μιας ομάδας που μετέχει στο συνασπισμό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού– είπε ότι αναμένει ότι η κυβέρνηση και οι Ρώσοι σύμμαχοί της θα συνεχίσουν να βάλουν εναντίον εδαφών που ελέγχονται από την αντιπολίτευση προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι πολεμούν το Μέτωπο αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

“Η Ρωσία και το καθεστώς θα στοχοθετούν τις περιοχές των επαναστατών υπό το πρόσχημα της παρουσίας του Μετώπου Αλ Νόσρα και αν γίνει αυτό η εκεχειρία θα καταρρεύσει”, είπε.

Ο Ζούμπι εξήγησε ότι, λόγω της πολυπλοκότητας της κατάστασης, είναι αδύνατον να καθοριστούν οι θέσεις του Μετώπου, ιδίως στη βόρεια Συρία. Εξέφρασε επίσης τη λύπη του επειδή οι Σύροι ήταν “απόντες” από τις συνομιλίες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός.

Η εκεχειρία στη Συρία δεν θα ισχύσει ούτε για τους ακραίους ισλαμιστές του Μετώπου Αλ Νόσρα ούτε για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις