Ένας στρατώνας της τουρκικής αστυνομίας στοχοθετήθηκε από μια επίθεση με ρουκέτα, χωρίς να υπάρξουν θύματα, κοντά στη Σμύρνη (δυτικά), μακριά από τις περιοχές που εκτυλίσσονται οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων ανταρτών, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η ρουκέτα έπληξε ένα κτίριο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από έναν στρατώνα της αστυνομίας, στο Κεμαλπασά, μία μικρή πόλη στην επαρχία της Σμύρνης.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε ενώ έχουν τεθεί σε ισχύ στην Τουρκία αυστηρά μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν οι Κούρδοι αντάρτες, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 29 άνθρωποι την 18η Φεβρουαρίου στην Άγκυρα.

Οι ρίψεις ρουκετών εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας είναι σχετικά συχνές στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου μαίνεται από το 1984 η εξέγερση των μαχητών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), είναι ωστόσο σπάνιες στο δυτικό τμήμα της Τουρκίας.

Η οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» (ΤΑΚ), που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Άγκυρα, προειδοποίησε επίσης τους ξένους τουρίστες για το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων που θα πραγματοποιούν σε τουριστικές περιοχές της Τουρκίας.

Φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις