Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος του ιού Zika που μεταδόθηκε μέσω (-)ουαλικής επαφής σε γυναίκα ο σύντροφος της οποίας είχε ταξιδέψει στη Βραζιλία.

Ο Φρανσουά Μπουρντιγιόν, επικεφαλής του Ινστιτούτου Εποπτείας Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας (IVS) διευκρίνισε ότι η γυναίκα αποτελεί το πρώτο κρούσμα του ιού που εντοπίζεται στη χώρα.

“Πρόκειται για γυναίκα που δεν ταξίδεψε. Ο σύντροφός της ήλθε από τη Βραζιλία, για τον λόγο αυτόν εξετάσθηκε”, δήλωσε ο γάλλος αξιωματούχος στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας και των δύο εξελίσσεται καλά.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες ότι εξετάζονται 14 περιπτώσεις πιθανής μετάδοσης του ιού Zika μέσω (-)ουαλικής επαφής, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται έγκυοι.

Η Μαρί-Κλερ Πατί, ειδική για τις ασθένειες που μεταδίδονται μέσω εντόμων στο IVS, δήλωσε στο Reuters ότι η παρούσα επιδημία του ιού Zika φαίνεται ότι επιβεβαιώνει την υπόθεση της μετάδοσης μέσω της (-)ουαλικής επαφής, η οποία είχε θεωρηθεί πιθανή κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος της επιδημίας στην Πολυνησία κατά την περίοδο 2013-2014, οπότε ο ιός είχε εντοπισθεί στο σπέρμα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις