Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ας Κάρτερ δήλωσε πως ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που πολεμά τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) πρόκειται να παράσχει στις ιρακινές δυνάμεις πρόσθετους τύπους στήριξης για τη μάχη ανακατάληψης της ιρακινής πόλης Μοσούλης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο αμερικανικό Πεντάγωνο, ο Κάρτερ τόνισε πως εξαιτίας της απόφασης που ελήφθη πέρσι από τον συνασπισμό να εντείνει την εκστρατεία του ενάντια στο ΙΚ, “η δυναμική τώρα είναι με το μέρος μας και όχι στην πλευτά του ΙΚ”.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Τζόζεφ Ντάνφορντ σημείωσαν πως οι ιρακινές δυνάμεις θα ηγηθούν της επικείμενης μάχης για την ανακατάληψη της Μοσούλης, με τις αμερικανικές δυνάμεις να προσφέρουν τον ίδιο τύπο υποστήριξης που χορήγησαν πέρσι στην μάχη για τον Ραμάντι.

Εντούτοις, ο Κάρτερ επισήμανε ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ αναμένεται να παράσχουν επιπρόσθετους τύπους στήριξης, αντίστοιχους με αυτούς που χορηγήθηκαν για την μάχη για το Ραμάντι, χωρίς όμως να χρειαστούν, όπως υλικοτεχνική υποστήριξη και επιχειρήσεις γεφύρωσης .

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις