Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στον Λευκό Οίκο και σε όλα τα δημόσια κτίρια των ΗΠΑ, κατόπιν εντολής του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, αποτίοντας φόρο τιμής στη Νάνσι Ρίγκαν, την πρώην πρώτη κυρία που πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 94 ετών.

Η Νάνσι Ρίγκαν, μια στάρλετ σε ταινίες δεύτερης διαλογής που διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί στην πολιτική ανέλιξη του Ρόναλντ Ρίγκαν, θα ενταφιαστεί δίπλα στον σύζυγό της, στην προεδρική βιβλιοθήκη του Σίμι Βάλεϊ, στα βόρεια του Λος Άντζελες.

Η Μισέλ και ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισαν την Κυριακή τον τρόπο με τον οποίο η Νάνσι Ρίγκαν επαναπροσδιόρισε τον ρόλο της πρώτης κυρίας, κατά την οκταετή θητεία του συζύγου της στον Λευκό Οίκο (1981-1989). Στη συνέχεια, έγινε “η φωνή των εκατομμυρίων οικογενειών που ζουν την εξαντλητική και οδυνηρή πραγματικότητα του Αλτσχάιμερ”.

Ο Ρόναλντ Ρίγκαν, ο 40ός πρόεδρος των ΗΠΑ που πέθανε τον Ιούνιο του 2004, έπασχε από Αλτσχάιμερ επί τουλάχιστον μία δεκαετία.

Ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον, οι “ένοικοι” του Λευκού Οίκου μεταξύ 1993-2001 χαιρέτισαν τη “γενναιόδωρη πρώτη κυρία, την υπερήφανη μητέρα και την αφοσιωμένη σύζυγο”, υπογραμμίζοντας τη “δύναμη χαρακτήρος” που επέδειξε και τη δράση της σε ανθρωπιστικές υποθέσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις