Δικαστήριο των ΗΠΑ απάλλαξε τη Σαουδική Αραβία και καταδίκασε το Ιράν για τα “γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου” στις ΗΠΑ, κατά τα οποία 15 υπήκοοι της Σαουδικής Αραβίας, έριξαν τα μικρά αεροσκάφη που οδηγούσαν στους Δίδυμους Πύργους, στο Πεντάγωνο κ.α. αναφέρει το Press Tv.

Ο δικαστής της Νέας Υόρκης George Daniels, εξέδωσε την απόφαση την Τετάρτη, υποστηρίζοντας πως το Ιράν δεν κατάφερε να παρουσιάσει ισχυρά επιχειρήματα και αποδείξεις ότι δεν είχε ρόλο στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ.

Επιπλέον επιδίκασε αποζημίωση 10 δισ. δολάρια που πρέπει το ιρανικό κράτος να πληρώσει στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης.

Η απόφαση βασίζεται σε έκθεση για την 11η Σεπτεμβρίου, η οποία αναφέρει πως ορισμένοι από τους τρομοκράτες, ταξίδεψαν μέσω του Ιράν, χωρίς να ελεγχθούν τα διαβατήριά τους.

Όπως αναφέρει το Press Tv που δημοσιεύει το ρεπορτάζ, 15 από τους 19 τρομοκράτες ήταν Σαουδάραβες και ούτε ένας δεν ήταν Ιρανός. Δύο ήταν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ένας από την Αίγυπτο και ένας από τον Λίβανο.

Η Σαουδική Αραβία απαλλάχθηκε από την υποχρέωση να αποζημιώσει τις αμερικανικές οικογένειες, αφού ο δικαστής Daniels απέρριψε τις καταγγελίες πως η μοναρχία του Κόλπου παρείχε σημαντική στήριξη στους τρομοκράτες.

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, στοίχισαν τη ζωή σε 3.000 ανθρώπους και προκάλεσαν ζημιές 10 δισ. δολαρίων.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις