Οι αρχές της Γερμανίας έθεσαν εκτός νόμου τη νεοναζιστική οργάνωση WWT (το όνομα της οποίας μπορεί να αποδοθεί ως «Αγέλη Τρόμου των Λευκών Λύκων»), έπειτα από μια σειρά εφόδων που έκαναν σε 15 ακίνητα σε όλη τη χώρα, καθώς εντείνεται η ανησυχία για τη δράση της ακροδεξιάς μετά την άφιξη ενός εκατομμυρίου και πλέον προσφύγων και μεταναστών στη χώρα πέρσι.

Οι επιθέσεις εναντίον υποδομών φιλοξενίας προσφύγων δεν σταματούν να αυξάνονται. Ήδη έχουν καταγραφεί πάνω από 200 μέσα στους πρώτους τρεις μήνες του 2016. Υποστηρικτές της ακροδεξιάς θεωρούνται υπεύθυνοι για σχεδόν όλες, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ τόνισε ότι δεν υπάρχει θέση στη χώρα για οργανώσεις όπως η WWT, που θεωρείται ότι τάσσεται υπέρ της επιβολής μιας δικτατορίας εμπνεόμενης από τη ναζιστική ιδεολογία.

«Η WWT δρα ανοικτά και επιθετικά εναντίον του κράτους και της κοινωνίας μας, εναντίον των μεταναστών και των ανθρώπων που σκέφτονται διαφορετικά» από τα μέλη της, συνέχισε ο ίδιος.

«Διασπείρει μια ξενοφοβική και απάνθρωπη ιδεολογία, μεταφέρει την ακροδεξιά υποκίνηση στους δρόμους και δεν φοβάται να διαπράξει βίαιες ενέργειες», πρόσθεσε.

Η ασφάλεια του ομόσπονδου κρατιδίου του Αμβούργου είχε εξηγήσει σε μια έκθεσή της πέρσι ότι η WWT ήταν αρχικά μια οργάνωση οπαδών ενός μουσικού συγκροτήματος ακροδεξιών σκίνχεντ και ότι ορισμένα μέλη της κραύγαζαν «Ζιγκ Χάιλ» κι ύψωναν τα χέρια στον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό, πράξεις που είναι απαγορευμένες στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις