Το λιμενικό της Αργεντινής με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι έκανε χρήση πυρών για να βυθίσει ένα πλοιάριο με κινεζική σημαία που ψάρευε παράνομα στα εθνικά της ύδατα.

Η κινεζική κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της για το περιστατικό και ξεκίνησε έρευνα.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι το πλοιάριο εντοπίστηκε τη Δευτέρα στα ανοιχτά των ακτών του Πουέρτο Ρίκο, περίπου 907 μίλια νότια του Μπουένος Άιρες.

“Το πλοίο δεν ανταποκρίθηκε στις προειδοποιητικές μας κλήσεις. Αντιθέτως, προσπάθησε να εμβολίσει το αργεντίνικο σκάφος. Οι ναυτικοί, στη συνέχεια, πυροβόλησαν σε διαφορετικά σημεία το πλοιάριο, με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί”.

Τέσσερις άνθρωποι που επέβαιναν στο πλοιάριο, διασώθηκαν και συνελήφθησαν. Παρέμειναν υπό κράτηση και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή.

Στο Πεκίνο, ο Lu Kang, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, ανήρτησε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου, λέγοντας ότι το πλοίο ψάρευε στα νερά της Αργεντινής και για αρκετές ώρες το λιμενικό της Αργεντινής το καταδίωκε πριν τελικά πυροβολήσει εναντίον του.

Η ανακοίνωση δεν απάντησε ευθέως στην ερώτηση αν το πλοίο ψάρευε παράνομα ή προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού.

“Το υπουργείο Εξωτερικών και η πρεσβεία της Κίνας στην Αργεντινή ξεκίνησαν επείγουσες συνομιλίες με την Αργεντινή και ζήτησαν να διεξαχθεί πλήρης έρευνα για την υπόθεση”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις