Από τη Λέρο φέρεται πως είχε περάσει ο Αμίν Τσουκρί, συνεργός του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που συνελήφθη μαζί του στο Βέλγιο. Αυτό αποκάλυψε αστυνομική πηγή στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα “L’ Express”, o Αμίν Τσουκρί ή Monir Ahmed Alaaj, μπήκε στην Ευρώπη περνώντας από τη Λέρο στις 20 Σεπτεμβρίου του 2015.

Είχε ήδη γίνει γνωστό από την Παρασκευή, ότι ένας συνεργός του Αμπντεσλάμ συνελήφθη μαζί του και πως τραυματίστηκε ελαφρά. Τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιούσε ένα πλαστό συριακό διαβατήριο με το όνομα Μονίρ Άχμεντ Αλάατζ και μια πλαστή βελγική ταυτότητα με το όνομα Αμίν Τσουκρί.

Επί του παρόντος οι βελγικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν την πραγματική ταυτότητα αλλά και τον ρόλο του συνεργού του Αμπντεσλάμ στις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι. Ο φερόμενος ως Mounir Ahmed Alaaj, με το ψευδώνυμο Amine Choukri, είχε περάσει από αστυνομικό έλεγχο στις 3 Οκτωβρίου του 2015 στη Γερμανία, ενώ άγνωστος παραμένει ο ρόλος του στα τυφλά χτυπήματα των τρομοκρατών στην καρδιά του Παρισιού.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Λέρο είχαν περάσει και δύο από τους τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το Παρίσι, οι Αχμάντ Αλμοχαμάντ και Μαχμούντ Αλχαμόντ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις