Η βρετανική κυβέρνηση «συστήνει» στους Βρετανούς υπηκόους να μην επισκέπτονται τις Βρυξέλλες «εκτός κι αν συντρέχουν επιτακτικοί λόγοι» μετά τις επιθέσεις που αιματοκύλισαν τη βελγική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Αυτή η σύσταση, που δεν αποτελεί μια συνηθισμένη ενέργεια που να αφορά άλλες χώρες της Ευρώπης, επικαιροποιεί την προηγούμενη σύσταση, που εκδόθηκε λίγο μετά τις επιθέσεις, όπου απευθυνόταν έκκληση προς τους Βρετανούς πολίτες να βρίσκονται «σε επαγρύπνηση», να «μην αναμιγνύονται με το πλήθος» και να «αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε επίσης ότι η Βρετανία θα στείλει μία ομάδα ερευνητών προκειμένου να βοηθήσουν τις βελγικές αρχές.

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε αυτούς τους τρομοκράτες να νικήσουν», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον, μετά το τέλος μιας έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου με θέμα τις επιθέσεις, που στοίχισαν την ζωή σε 34 ανθρώπους.

Τουλάχιστον 1 Βρετανός τραυματίστηκε στην επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, πρόσθεσε, αφού συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον Βέλγο ομόλογό του Σαρλ Μισέλ, στον οποίο απηύθυνε τα συλλυπητήριά του και πρόσφερε την βοήθειά του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις