Διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την αεροπειρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ο αμερικανοαιγύπτιος καθηγητής πανεπιστημίου Ιμπραχίμ Σαμάχα, ο οποίος αρχικά είχε λανθασμένα θεωρηθεί ότι είναι ο δράστης. Ο ίδιος σημείωσε ότι ήταν απλά επιβάτης.

Μιλώντας στο αραβικό BBC, ανέφερε ότι οι επιβάτες αρχικά δεν κατάλαβαν την αεροπειρατεία, το πλήρωμα πήρε τα διαβατήριά τους και παρατήρησαν ότι το αεροπλάνο κινούνταν ανοδικά αντί να αρχίσει η κάθοδος προς το Κάιρο.

Τότε τους ανακοινώθηκε ότι κατευθύνονται στην Κύπρο.

Νωρίτερα μεταδόθηκε από το πρακτορείο MENA πως ο αεροπειρατής ήταν ο κ. Σαμάχα, 59 ετών και ότι είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Ατλάντα στις ΗΠΑ και της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.

Επίσης αναφέρθηκε πως τα κίνητρα ήταν προσωπικά και συγκεκριμένα είχαν να κάνουν με την κύπρια πρώην σύζυγό του, προς την οποία έγραψε τετρασέλιδη επιστολή, που ζήτησε να της παραδοθεί.

Την πληροφορία για τον ερωτευμένο αεροπειρατή επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος Αναστασιάδης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μάρτιν Σουλτς. «Κάναμε το άπαν για να είναι όλοι ασφαλείς» δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Σε ερώτηση για τον λόγο της αεροπειρατείας είπε ότι το περιστατικό δεν έχει να κάνει με την τρομοκρατία.

Δηλώσεις Αναστασιάδη


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις