Την θανατική ποινή επικύρωσε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας για έναν “πατέρα” απ’ το Ντάλας, τον John Battaglia που πυροβόλησε τις ηλικίας 6 και 9 ετών κορούλες του, την ώρα που μιλούσαν στο τηλέφωνο με τη μητέρα τους.

Τον Μάιο του 2001, τα δύο κορίτσια, η Liberty και η Faith επισκέπτονταν τον πατέρα τους στο διαμέρισμά του στο Ντάλας. Τα μικρά παιδιά μιλούσαν στο τηλέφωνο με τη μητέρα τους, Mary Jean Pearle, όταν ο Battaglia τους πυροβόλησε.

Σοκαρισμένη η μητέρα τους, έζησε για άλλη μια φορά τον εφιάλτη, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

“Άκουσα τη Faith να λέει: Όχι μπαμπά, σε παρακαλώ μην το κάνεις! Και μετά άκουσα πυροβολισμούς…”

Όπως έδειξε η έρευνα, ο Battagalia, πυροβόλησε κάθε μια από τις κόρες του έξι φορές.

Συνελήφθη ώρες αργότερα, έξω από ένα κατάστημα τατουάζ, όπου σχεδίασε στο χέρι του από ένα τριαντάφυλλο, για καθένα απ’ τα δύο παιδιά του…

Πριν, μάλιστα, απ’ τη σύλληψή του, είχε αφήσει ένα ανατριχιαστικό μήνυμα στον τηλεφωνητή των παιδιών του: “Καληνύχτα μωρά μου, εύχομαι να αναπαύεστε σ’ έναν διαφορετικό κόσμο”.

Όπως αποκαλύφθηκε, υπήρχε μακρύ ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας.

Κανείς, βεβαίως, δεν είχε διανοηθεί ότι ο Battaglia θα έφτανε στο σημείο να σκοτώσει τις κόρες του, γι’ αυτό και του επετράπη να συναντιέται μαζί τους χωρίς επίβλεψη.

Οι δολοφονίες συγκλόνισαν την κοινότητα. Μάλιστα, το ειδεχθές έγκλημα άλλαξε τη νομοθεσία. Είναι, πλέον, υποχρεωτικό για τους δικαστές να διερευνούν το ιστορικό πίσω από υποθέσεις διαζυγίων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις