Οι λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας εξάρθρωσαν ένα δίκτυο εμπορίας ανθρώπων και απελευθέρωσαν 75 κορίτσια, κυρίως συριακής καταγωγής, που όπως ανακοίνωσαν, είχαν ξυλοκοπηθεί και εξαναγκαστεί σε πορνεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν δέκα άνδρες και οχτώ γυναίκες που κρατούσαν αιχμάλωτα τα κορίτσια, κατά τη διάρκεια επιδρομών που πραγματοποίησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και διαμερίσματα στην Τζουνιέ, στα βόρεια της Βηρυτού.

Όπως υπογραμμίζεται, τα κορίτσια είχαν υποστεί ξυλοδαρμό και βασανιστήρια και εξαναγκάστηκαν σε πορνεία με διάφορους τρόπους, όπως δεχόμενα απειλές ότι δημοσιευθούν φωτογραφίες τους, που τις απεικόνιζαν γυμνές.

Μια πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας τόνισε πως τα κορίτσια πιστεύεται ότι προσελκύστηκαν σε προσφυγικά κέντρα, ή πουλήθηκαν στο δίκτυο από άλλους Σύρους.

Δύο μέλη του δικτύου, που οι δυνάμεις ασφαλείας περιέγραψαν ως το πιο επικίνδυνο δίκτυο εμπορίας ανθρώπων στη χώρα, εξακολουθούν να διαφεύγουν τη σύλληψη.

Ο πενταετής πόλεμος στη Συρία έχει οδηγήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στον γειτονικό Λίβανο, με τους περισσότερους να ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις