Ένα αεροσκάφος που εκτελούσε τη διαδρομή από την Χαβάη στην Ιαπωνία αναγκάστηκε να επιστρέψει και να προσγειωθεί στην Χονολουλού αφού ένας επιβάτης επέμενε να κάνει γιόγκα στο χώρο όπου προετοιμάζεται το φαγητό για τους επιβάτες παρά τις παρατηρήσεις του πληρώματος.

Στον Χιόνγκταϊ Πάι, 72 ετών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες παρακώλυσης έργου του πληρώματος κατά τη διάρκεια της πτήσης 903 της United Airlines το προηγούμενο Σάββατο, με προορισμό το αεροδρόμιο Ναρίτα στο Τόκιο.

Ο Πάι φέρεται να αγνόησε τις οδηγίες του πληρώματος και να κατευθύνθηκε στο πίσω τμήμα του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος του γεύματος για “να διαλογιστεί και να κάνει γιόγκα”, σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Όταν προσπάθησε η γυναίκα του, η οποία ταξίδευε μαζί του, να τον πείσει να κάτσει στη θέση του, ο Πάι σύμφωνα με μαρτυρίες θύμωσε, σπρώχνοντάς της και φωνάζοντας.

Μερικοί Αμερικανοί πεζοναύτες που επέβαιναν στο σκάφος βοήθησαν το πλήρωμα να οδηγήσει τον άντρα στη θέση του, είπε ο ειδικός πράκτορας του FBI Τομ Σάιμον, εκπροσωπώντας το γραφείο της Υπηρεσίας στην Χονολουλού. “Ενώ η γιόγκα και ο διαλογισμός μπορεί να έχουν ευεργετική επίδραση, δεν παύει η ανάγκη να υπακούονται οι οδηγίες του πληρώματος ενώ το σκάφος βρίσκεται στον αέρα”, είπε ο Σάιμον.

Ο Πάι, συνταξιούχος αγρότης, γυρνούσε στο σπίτι του στη Νότιο Κορέα μέσω Ιαπωνίας και είχε έλλειψη ύπνου μετά την πρώτη του επίσκεψη στην Χαβάη, είπε ο δικηγόρος του, Τζ.Τ. Κιμ στο πρακτορείο Ρόιτερς. “Προσπαθούσε να ηρεμήσει τον εαυτό του“, είπε ο Κιμ, προσθέτοντας ότι “μάλλον για αυτό πιστεύω ότι προσπαθούσε να κάνει ασκήσεις γιόγκα, για να χαλαρώσει”. συμπλέγματος νησιών της Χαβάης.

Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 χρόνια.

Βίντεο αυτόπτη από το Youtube

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις