Το τρίωρο μεσημεριανό διάλειμμα από την εργασία επιθυμεί να “κόψει” ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, ενώ το αποτέλεσμα της “προσθαφαίρεσης” σημαίνει μία ώρα παραπάνω εργασία την ημέρα για τους πολίτες.

Ο Ραχόι επιδιώκει να “κόψει” την τρίωρη διακοπή που είναι αφιερωμένη στη σιέστα των Ισπανών (στις νότιες χώρες η σιέστα συνηθίζεται λόγω και της μεσημεριανής ζέστης που κάνει αδύνατη την εργασία) και να κάνει συνεχόμενο το ωράριο, με τους εργαζόμενους να σχολάνε στις έξι το απόγευμα.

Σήμερα οι Ισπανοί πηγαίνουν στη δουλειά στις δέκα το πρωί και φεύγουν στις οκτώ το βράδυ, ενώ το μεσημέρι υπάρχει αυτή η τρίωρη διακοπή. Με το σύστημα αυτό, εργάζονται περισσότερο από τον μέσο Γερμανό, σύμφωνα με τον Telegraph.

Ωστόσο, με το σχέδιο που προτείνει ο Ραχόι, τελικά θα καταλήξουν να δουλεύουν μια ώρα παραπάνω – μία ακόμη στέρηση για τους φτωχούς εργαζόμενους Ισπανούς που έχουν δει τη ζωή τους να επιδεινώνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια, λόγω των αυστηρών μέτρων της λιτότητας.

Αυτή τη στιγμή ο “μεσημεριανός ύπνος” έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής διαμάχης. Σε ορισμένες περιοχές με αριστερές τοπικές διοικήσεις έχει γίνει υποχρεωτικό το τρίωρο διάλειμμα, ενώ άλλοι είναι αντίθετοι. Ο Ραχόι τονίζει πως το μέτρο είναι απαραίτητο για να τονωθεί η ευελιξία στο ωράριο και να αυξηθεί η παραγωγικότητα.

Με πληροφορίες από Independent και Telegraph

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις