Ένας Ιρανός καταδικάστηκε να υποστεί 74 μαστιγώσεις και να παρακολουθεί επί «έναν χρόνο εβδομαδιαία μαθήματα για να διδαχθεί να συμπεριφέρεται καλά στα ζώα» διότι σκότωσε έναν σκύλο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Μιζάν, που ανήκει στις ιρανικές δικαστικές αρχές.

Ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται η πράξη του άνδρα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Στο βίντεο εικονίζεται να πετάει τον σκύλο πάνω στο όχημά του επανειλημμένα, πριν το αποτελειώσει, σφυροκοπώντας το με ένα φτυάρι.


Ο άνδρας συνελήφθη πριν από έναν μήνα στην επαρχία Αρντεμπίλ του βορειοδυτικού Ιράν, μετά την υποβολή μήνυσης από τον διευθυντή του οργανισμού προστασίας του περιβάλλοντος στην επαρχία.

Πολλά κρούσματα κακομεταχείρισης ζώων, κυρίως σκύλων, αλλά και κυνηγιού άγριων ζώων, έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας αγανακτισμένες αντιδράσεις Ιρανών σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναρτώνται συχνά βίντεο που καταγράφουν τέτοιες πρακτικές.

Ο διευθυντής του οργανισμού προστασίας του περιβάλλοντος της επαρχίας Χαμεντάν του ανατολικού Ιράν ανακοίνωσε εξάλλου ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος ενός εκπαιδευτικού επειδή ανέτμησε ένα ζωντανό κουνέλι μπροστά στους μαθητές του, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η Μασουμέ Εμπντεκάρ, αντιπρόεδρος του οργανισμού προστασίας του περιβάλλοντος του Ιράν, έχει καταδικάσει με επανειλημμένες δημόσιες παρεμβάσεις της την κακομεταχείριση ζώων στην Ισλαμική Δημοκρατία.

*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: [email protected]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις