Η 5χρονη Ελίζαμπεθ «Λίζι» Μάιερς από το Οχάιο πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, εξαιτίας της οποίας σε διάστημα 7 ετών θα χάσει σταδιακα την όραση και την ακοή της.

Οι γονείς της έφτιαξαν έναν “κατάλογο ευχών”, με πρόσωπα και αξιοθέατα, που θα ήθελαν να επισκεφθεί, όσο ακόμη βλέπει.

Πρώτη επιθυμία, λοιπόν, ένα ταξίδι στη Ρώμη και μια συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο.

Για την οικογένεια, οι αξιωματούχοι του Βατικανού προέβλεψαν να δοθούν περίοπτες θέσεις στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσουν το κήρυγμα του Ποντίφικα, ο οποίος στη συνέχεια τους συνάντησε από κοντά.

Ο Πάπας άγγιξε απαλά με το δεξί του χέρι τα μάτια του κοριτσιού και την ευλόγησε.

«Εκείνη έμεινε άφωνη. Απλά βούρκωσε. Για εκείνη είναι ο μεγαλόσωμος άνδρας με το λευκό καπέλο» δήλωσε στους δημοσιογράφους η μητέρα της Κριστίν Μάιερς, που είναι καθολική.

Και πρόσθεσε: «Μας ζήτησε να προσευχηθούμε για εκείνον και μας είπε ότι κι εκείνος θα προσευχηθεί για εμάς. Νιώθω ένα απόλυτο αίσθημα γαλήνης. Για πρώτη φορά, ένιωσα γαλήνη».

Η Λίζι, η ιστορία της οποία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης στις ΗΠΑ, πάσχει από το Σύνδρομο Άσερ, μια σπάνια γενετική διαταραχή εξαιτίας της οποίας σταδιακά θα χάσει την ακοή και την όρασή της.

Η ίδια δεν το γνωρίζει -ήδη φοράει ακουστικό βαρηκοΐας-, καθώς οι γονείς της έχουν αποφασίσει να της το αποκαλύψουν σταδιακά.

«Νιώθω ότι διαθέτω ελάχιστο χρόνο για να της δείξω τόσα πολλά» δήλωσε ο πατέρας της, Στιβ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις