Πριν από 15 χρόνια είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, που του κόστισε το πόδι και το πρόσωπό του. Σημερα, μετά από ολική μεταμόσχευση προσώπου, μπορεί να ζει και πάλι σαν φυσιολογικός άνθρωπος.

«Νιώθω τόσο υγιής όσο και όταν ήμουν 21 ετών, και νιώθω υπέροχα» δήλωσε ο Μίτσελ Χάντερ σε συνέντευξη στο CNN Indianapolis.

Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ πιο εύκολο πλέον να βγω έξω. Δεν τραβάω τα βλέμματα. Είμαι απλά ένα πρόσωπο μέσα στο πλήθος και αυτό είναι το μόνο που ήθελα πάντα».

Το τροχαίο -στο οποίο χτυπήθηκε για περίπου πέντε λεπτά με 10.000 βολτ ηλεκτρικής ενέργειας- σημειώθηκε το 2001.

Πριν από πέντε χρόνια υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση προσώπου, την δεύτερη στις ΗΠΑ.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση 14 ωρών, ο 35χρονος απέκτησε μύτη, βλέφαρα, μυς και νεύρα του προσώπου. Μπορεί ακόμη και να έχει αίσθηση στο δέρμα του.

«Ζεστό, κρύο, πόνος, γαργάλημα, το τρίψιμο της γενειάδας μου, ένα φιλί στο πρόσωπο – μπορώ να αισθανθώ τα πάντα» δήλωσε ο Χάντερ. «Ήταν καταπληκτικό, απέκτησα και πάλι αίσθηση».

Ταυτόχρονα απέκτησε και μια φυσιολογική ζωή.

«Είναι υπέροχο. Νιώθω σαν φυσιολογικός άνθρωπος. Όταν φεύγω από το σπίτι, ξεκινά η κανονική ρουτίνα. Σηκώνομαι, κάνω μπάνιο, παίρνω τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου, φεύγω, πηγαίνω στα μαγαζιά. Είναι υπέροχο που είμαι ένας κανονικός άνθρωπος και έχω μια δουλειά 8ώρου. Είναι υπέροχο να ξυπνώ και να κάνω τα ίδια πράγματα όπως και ο γείτονας» δήλωσε.