Ποινή 508 ετών σε δάσκαλο που κακοποιούσε παιδιά

Ποινή 508 ετών σε δάσκαλο που κακοποιούσε παιδιά
Τουρκικό δικαστήριο επέβαλε σε έναν 54χρονο δάσκαλο ποινή κάθειρξης 508 ετών και τριών μηνών καθώς κρίθηκε ένοχος για την «(-)ουαλική κακοποίηση» 10 παιδιών που φιλοξενούνταν σε ξενώνες, οι οποίοι λειτουργούσαν υπό την επίβλεψη ενός θρησκευτικού ιδρύματος στην πόλη Καραμάν.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι ο Μουχάρεμ Μπουγιουκτούρκ το διάστημα μεταξύ 2012 και 2015 κακοποίησε (-)ουαλικά 10 αγόρια ηλικίας 12 έως και 14 ετών, στα οποία παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 54χρονος έδειχνε επιπλέον φωτογραφίες (-)γραφικού περιεχομένου στα θύματά του, ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες σε βάρος του ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από την πλευρά του να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης σχεδόν 600 ετών κατά τη διάρκεια της δίκης που ξεκίνησε το πρωί κεκλεισμένων των θυρών κι ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα.

Συνελήφθη την 13η Μαρτίου
μετά την κατάθεση μηνύσεων από τις οικογένειες των παιδιών που κακοποιήθηκαν. Η υπόθεση αυτή προκάλεσε την οργή και κατακραυγή της τουρκικής κοινής γνώμης, ενώ οι υποστηρικτές του κοσμικού κράτους δεν δίστασαν να κατηγορήσουν την κυβέρνηση ότι σπεύδει να υποστηρίξει τα θρησκευτικά ιδρύματα.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κατηγόρησε την υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής, Σεμά Ραμαζάνογλου, ότι υπερασπίστηκε το θρησκευτικό ίδρυμα στο οποίο εργαζόταν ο κατηγορούμενος κι ότι «σκύβει μπροστά από ορισμένα πρόσωπα» για να τα προστατεύσει.

Θεωρώντας ότι η δήλωση αυτή έχει (-)ουαλικά υπονοούμενα, ο επικεφαλής του τουρκικού Κράτους απάντησε αμέσως.

«Ο διεστραμμένος που διέπραξε αυτές (τις (-)ουαλικές κακοποιήσεις) βρίσκεται στην φυλακή. Τώρα, τι θα κάνουμε με τους διεστραμμένους πολιτικούς;» αντεπιτέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ρεπορτάζ της τουρκικής τηλεόρασης