Η ισραηλινή αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε μία Παλαιστίνια και τον έφηβο αδελφό της, λέγοντας ότι ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και ότι προσπάθησαν να επιτεθούν σε σημείο ελέγχου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η αστυνομία ανέφερε πως η γυναίκα, κρατώντας μαχαίρι, και ένας άνδρας προχώρησαν με γρήγορα βήματα προς την κατεύθυνση των αστυνομικών και άλλων ισραηλινών φρουρών ασφαλείας σε σημείο διέλευσης που είναι μόνο για οχήματα στο σημείο ελέγχου Καλάντια, έξω από την Ιερουσαλήμ.

“Η αστυνομία τους κάλεσε πολλές φορές να σταματήσουν. Όταν συνέχισαν να προχωρούν… οι αστυνομικοί εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες”, ανέφερε αστυνομική ανακοίνωση.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως οι δύο νεκροί είναι η Μάραμ Αμπού Ισμαήλ, 23 ετών, και ο 16χρονος αδελφός της, ο Ιμπραχίμ Τάχα.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία τριών μαχαιριών στο έδαφος τα οποία, όπως ανέφερε, μετέφεραν τα δύο αδέλφια.

Ο Αλάα Σόμποχ, ένας παλαιστίνιος οδηγός λεωφορείου που είπε πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο επεισόδιο, δήλωσε στο Ρόιτερς πως το ζευγάρι φαινόταν να μην γνωρίζει τις διαδικασίες διέλευσης.

“Μόλις οι δύο πέρασαν, (οι ισραηλινές δυνάμεις) άρχισαν να φωνάζουν ‘Πηγαίνετε πίσω, πηγαίνετε πίσω’, και τότε άρχισαν να πυροβολούν. Το πρώτο που πυροβόλησαν ήταν το κορίτσι… το αγόρι προσπάθησε να πάει προς τα πίσω, όταν του έριξαν επτά σφαίρες”, είπε ο Σόμποχ.

Μετά το συμβάν, ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν άφθονη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων προκειμένου να κρατήσουν σε απόσταση τους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Καλάντια είναι το κύριο σημείο διέλευσης των Παλαιστινίων ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και στη Ραμάλα. Αυτός ο βασικός άξονας διακόπτεται από ένα σημείο ελέγχου των Ισραηλινών που μοιάζει με φρούριο και αντιπροσωπεύει για τους Παλαιστινίους ένα από τα ντροπιαστικά σύμβολα της κατοχής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις