Μπρονξ: Τεράστιο πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα

Μπρονξ: Τεράστιο πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα
H αστυνομία της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε μια τεράστια επιχείρηση με στόχο την εξάρθρωση συμμοριών στη συνοικία Μπρονξ κατά τη διάρκεια της οποίας 120 άνθρωποι που καταζητούνταν συνελήφθησαν, στο «πλέον σημαντικό πλήγμα στην ιστορία της πόλης» εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος.

«Τεράστια επιτυχία στην εξάρθρωση συμμοριών απόψε στο Μπρονξ» ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό που διατηρεί στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η αστυνομία της Νέας Υόρκης (NYPD).

Σε επικοινωνία που είχε μαζί της το Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκπρόσωπος τύπου δεν ήταν σε θέση να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης που διεξήχθη τις πρώτες πρωινές ώρες.

Detectives take Jamal Blair into Bronx Detective Command after his arrest in connection with Mitchell's death.

Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της νότιου διαμερίσματος της Νέας Υόρκης αναμένεται αργότερα να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να «ανακοινώσει τις κατηγορίες σε βάρος των 120 μελών και συνεργατών των δύο βίαιων συμμοριών του δρόμου που δρούσαν στο Μπρονξ, στο πλαίσιο της σημαντικότερης εξάρθρωσης συμμοριών στην ιστορία της πόλης της Νέας Υόρκης» σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

NYC PAPERS OUT. Social media use restricted to low res file max 184 x 128 pixels and 72 dpi

Οι δύο συμμορίες είναι γνωστές με τα προσωνύμια "Big Money Bosses" (BMB), που δρα στη Νέα Υόρκη, και "Fly YGz", που έχει αναπτύξει εγκληματικές δραστηριότητες στο σύνολο των ΗΠΑ.

Μεταξύ των κατηγοριών που θα απαγγελθούν περιλαμβάνονται «φόνοι», περιστατικά με «πυροβολισμούς», «βίαιες ενέργειες και πώληση ναρκωτικών ουσιών», «κλοπή, απόπειρα κλοπής, τραπεζική απάτη, χρήση χρημάτων που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες», «εκβίαση» κ.ά.

Σχετικό ρεπορτάζ του CBS New YorkΠηγή φωτό: nydailynews.com