Αλλαγή στη στρατηγική των Χριστιανοδημοκρατών, φαίνεται πως προετοιμάζει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η καγκελάριος Μέρκελ, προκειμένου, όπως αναφέρει η Bild, να αντιμετωπίσει το δεξιό λαϊκιστικό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία”.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα και μεταδίδει η Deutsche Welle, η γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται να προσανατολίζεται τώρα σε αξιοσημείωτη στροφή προς τα δεξιά. Η πρόεδρος της CDU τάχθηκε σε συνεδρίαση του προεδρείου του κόμματός της υπέρ μιας πιο στοχευμένης προσέγγισης των συντηρητικών ψηφοφόρων που κινούνται στα δεξιά του πολιτικού κέντρου.

Ως τώρα η ηγεσία του κόμματος επιτίθετο στο AfD και απέρριπτε το διάλογο μαζί του και με τους υποστηρικτές του. Μόλις την Τρίτη, ακόμη, ο γ.γ. της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Πέτερ Τάουμπερ χαρακτήριζε το AfD ως «οπισθοδρομικό και αυταρχικό» κόμμα. Άλλα ηγετικά στελέχη των Χριστιανοδημοκράτων ασκούσαν κριτική στις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου της AfD αναφορικά με τις θέσεις του για τις θρησκείες.

Σε δηλώσεις τους χριστιανοδημοκράτες πολιτικοί καταλόγιζαν στην “Εναλλακτική για τη Γερμανία” ότι θέλει να καταργήσει το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, να επιβάλει διακρίσεις για εβραίους και μουσουλμάνους και να περιθωριοποιήσει το Ισλάμ στην κοινωνία. Εκτός αυτού, τόνισαν ότι με τις αποφάσεις που έλαβε στο συνέδριό του το AfD αποστασιοποιείται από το ΝΑΤΟ και υποστηρίζει την έξοδο της Γερμανίας από την ΕΕ και το ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι πάγια θέση αυτού του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος είναι η απόρριψη κάθε βοήθειας για την Ελλάδα.

Πάντως στη συνεδρίαση του προεδρείου του κόμματός της, η γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ότι στόχος των Χριστιανοδημοκρατών θα πρέπει να είναι η προσέγγιση των συντηρητικών ψηφοφόρων της AfD. Αυτό δεν επιτυγχάνεται με το να επιτίθεσαι μόνιμα, υπογράμμισε. Συνέπεια αυτής της στάσης, τόνισε η κ. Μέρκελ, είναι η τόνωση του αισθήματος αλληλεγγύης των υποστηρικτών της του AfD προς το συγκεκριμένο κόμμα.

Πηγή: dw

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις