Σαφή εντολή να μην αφήσει την Τζάκι Κένεντι να συναντήσει τον γυναικοκατακτητή Αριστοτέλη Ωνάση, στο ταξίδι της στην Ελλάδα το 1961, είχε λάβει ένας από τους κορυφαίους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ από τον ίδιο τον αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με μια νέα μαρτυρία.

Στο νέο του βιβλίο, ο Κλιντ Χιλ αποκαλύπτει ότι ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι τον είχε καλέσει στο Οβάλ Γραφείο -παρουσία του αδελφού του Μπόμπι, Γενικού Εισαγγελέα- για να του δώσει μια έκτακτη διαταγή: Να μην αφήσει την σύζυγό του να διασταυρωθεί με τον Ωνάση.

“Ό,τι και αν κάνετε στην Ελλάδα, μην αφήσεις την Τζάκι να συναντηθεί με τον Ωνάση”, ήταν η εντολή που του έδωσε, κοιτώντας τον αδερφό του.

“Τότε δεν είχα ιδέα γιατί το κάνει τόσο θέμα. Απλά του απάντησα “ναι, κύριε πρόεδρε”. Μέχρι τη στιγμή που έφτασαν στην Ελλάδα, ο Χιλ ανησυχούσε για το ταξίδι επειδή είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα.

Επισκέφθηκε κάποια ιστορικά μνημεία και πέρασε τις διακοπές της σε μια ιδιωτική βίλα στο Καβούρι και βρέθηκε σε γιοτ ιδιοκτησίας του Μάρκου Νομικού.

Ο Χιλ προσπαθούσε να την κρατά μακριά από τον Ωνάση.

Δυο χρόνια αργότερα, ωστόσο, ήταν ο ίδιος ο Κένεντι που της επέτρεψε να περάσει χρόνο με τον πολυεκατομμυριούχο στο γιο του στη Μεσόγειο, για να ξεπεράσει τον πόνο της απώλειας του γιου τους Πάτρικ.

Το 1963, η Τζάκι επιστρέφει στην Ελλάδα.
Το παιδί που είχε γεννήσει τον Αύγουστο πέθανε δύο μέρες μετά τον τοκετό και η ίδια βυθιζόταν κάθε μέρα στην κατάθλιψη. Ο Κένεντι φοβούμενος για την υγεία της, της επέτρεψε να δεχθεί την πρόσκληση του Ωνάση.

Οι φωτογραφίες από το ταξίδι έκαναν τον γύρο του κόσμου. Η Τζάκι επισκέφθηκε με τον Ωνάση το Μπλε Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη και κρατιόντουσαν χέρι χέρι στη Σμύρνη, ενώ κατέληξαν στον Σκορπιό, το ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση.

Όταν επέστρεψε στην Αμερική, η Τζάκι ήταν μια διαφορετική γυναίκα.

Οι φόβοι του είχαν επιβεβαιωθεί…

Μετά τον θάνατό του, η Τζάκι παντρεύτηκε τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Με πληροφορίες από την Daily Mail

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις