Σε “φιάσκο” κατέληξε τελικά η προσπάθεια του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να προειδοποιήσει τους συμπατριώτες τους για τους κινδύνους ενός Brexit, κάνοντας μια… “κανονική” βόλτα για ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Οι Βρετανοί επιστράτευσαν το φλεγματικό τους χιούμορ και έκαναν “πάρτι” στο Twitter, με πικρόχολα σχόλια.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας του κατά του Brexit, ο Κάμερον επέλεξε την κυριακάτικη Sun, για να πει στους Βρετανούς πόσο ολέθρια θα είναι για την χώρα τους μια ενδεχόμενη αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι φωτογραφίες όμως του πρωθυπουργού με ένα καρότσι σούπερ μάρκετ να παραδίδει μαθήματα οικονομίας, όχι μόνο δεν έπεισαν τους ψηφοφόρους, αλλά προκάλεσαν πλήθος χλευαστικών σχολίων.

Συγκεκριμένα, ο Κάμερον επισκέφθηκε ένα σούπερ μάρκετ γνωστής βρετανικής αλυσίδας, πήρε ένα καρότσι και άρχισε να το γεμίζει με διάφορα τρόφιμα.

Το δημοσίευμα συνοδεύεται από φωτογραφίες, που δείχνουν τον Κάμερον να επισκέπτεται τα διάφορα τμήματα του καταστήματος και να συνομιλεί με τους υπαλλήλους.

1

1

1

«Θέλουμε να κάνουμε αλήθεια τις σκληρά εργαζόμενες οικογένειες, ειδικά όσους ήδη αισθάνονται πίεση, όταν πλησιάζει το τέλος του μήνα, να λάβουν και αυτό το χτύπημα;» διερωτάται.

Και συμπληρώνει ότι, αν οι βρετανοί ψηφοφόροι ψηφίσουν τον Ιούνιο υπέρ του Brexit, τότε θα αυξηθούν τα έξοδα για ψώνια στο σούπερ μάρκετ τουλάχιστον κατά 200 λίρες ετησίως.

Η βόλτα αυτή του πρωθυπουργού στο σούπερ μάρκετ, όμως, δεν έπεισε κανέναν απ’ ότι φάνηκε από τα σχόλια στο Twitter.

Κάποιοι χρήστες ανέφεραν ότι μπορεί ο Κάμερον να είναι απόφοιτος του Ήτον και της Οξφόρδης, αλλά δεν γνωρίζει ποσό κοστίζει ένα καρβέλι ψωμί και ένα λίτρο γάλα.

«Τι είναι αυτά τα στρογγυλά πράσινα πράγματα στο ράφι;» σχολίασε κάποιος, «συνήθως τα χοιρινά προϊόντα είναι στο πίσω μέρος του καταστήματος» έγραψε κάποιος άλλος, «φαίνεται ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον μισεί τα μπρόκολα» έγραψε ένας τρίτος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις